Despre noi

Ballet School Odette isi desfasoara activitatea sub organizarea si coordonarea prof. Popescu Daniela Carmen. Absolventa a Liceului de Coregrafie si Arta Dramatica „Octavian Stroia" din Cluj – Napoca si mai apoi balerina la Trupa de dans clasic si contemporan „Oleg Danovski” din Constanţa, coordonatorul acestei scoli si-a adescoperit la scurt timp pasiunea de profesor si coregraf. Astfel, in 2009 a fost infiintata Scoala de balet „ Odette ” din Bucuresti, un real succes pentru transmiterea acestei arte urmatoarei generatii.

Cursurile noastre de balet sunt destinate celor trei grupe existente : incepatori, avansati si de performanta. La inscriere, elevii sunt rugati sa sustina o proba prin care ne putem evalua nivelul si potentialul fiecaruia dintre participanti . In functie de rezultatele obtinute si varsta, cei inscrisi sunt repartizati in cele trei grupe de dans clasic.

Care sunt obiectivele noastre ?
Mai intai, elevii sunt familiarizati cu limbajul specific acestui gen de dans, pentru o comunicare facila cu profesorul si restul coechipierilor. Pentru ca evolutia sa se desfasoare treptat, formarea deprinderilor motrice este urmatorul pas. Elevii invata sa-si dezvolte capacitatile necesare pentru a face fata atat din punct de vedere fizic, cat si psihic si emotional. De aceea, motivarea si sustinerea lor fac parte din elementele cheie ale acestor cursuri.

In momentul in care elevii au deprins cunostintele necesare si abilitatile specifice dansului clasic, atentia noastra se indreapta spre indrumarea si sprijinirea individuala. In acest mod, fiecare elev va putea sa-si exprime personalitatea cu ajutorul unui stil artistic potrivit, ceea ce va conduce la o evolutie stabila si rezultate pline de succes. Talentul innascut este valorificat pe deplin, astfel ca suntem alaturi de elevii care au un potential deosebit de promitator.

Si desigur, un alt obiectiv este obtinerea unor rezultate cat mai satisfacatoare, prin participarea la diverse evenimente, spectacole si concursuri nationale si internationale. Prin aceste activitati rasplatim atat munca elevilor nostri, cat si increderea si sprijinul acordat de parinti. Totodata, ducem mai departe prestigiul unei scoli de balet moderne, ce ofera pasionatilor de balet sansa la un viitor stralucit.

Care este viziunea Ballet School Odette ?
Credem ca arta dansului reprezinta o maniera deosebita de educatie, o imbinare armonioasa intre corp, spirit si ritm. De altfel, exprimarea prin dans si miscare este o modalitate de autocunoastere si dezvoltare emotionala, creatia artistica fiind extrem de importanta pentru copii si nu numai. Elevii nostri invata sa simta ritmul, sa isi rafineze gusturile si urechea muzicala, dar mai ales sa-si dezvolte latura creativa.